TRAVELFLEX
Apakah ia dan kenapa saya perlu menggunakannya
Travelflex adalah mata wang kripto baru yang bertujuan bagi menyelesaikan isu-isu skalabiliti yang dihadapi oleh syiling-syiling lain seperti bitcoin. Dengan menggunakan algoritma berasaskan dag yang lengkap , Travelflex tidaklah hanya satu klon atau pun token yang mudah.
Kelajuan blok, sebagai contoh, adalah 1 blok setiap saat, berbanding dengan 1 blok setiap 10 minit untuk Bitcoin. Ia akan jadi syiling bukti Pekerjaan, ‘proof-of-work’ (pow) sebenar yang boleh dilombong dan mengendalikan rangkaiannya sendiri tidak seperti 90% syiling-syiling yang lain.

Jangan keliru dengan nama Travelflex kerana syilingnya boleh digunakan untuk hampir apa-apa berkaitan dan bukan hanya untuk melancong semata-mata.
Kedudukan pasaran

Visa boleh mengendalikan secara purata 1,700 transaksi setiap saat (tps), dipanggil sebagai kadar tertinggi harian 4,000 tps. Pada lewat 2014, Paypal, disebaliknya menguruskan lebih kurang 10 juta transaksi sehari pada purata 115 tps. Hari ini rangkaian Bitcoin terhad kepada kadar kekal 7 tps disebabkan oleh protokol Bitcoin yang menghadkan saiz blok kepada 1 MB.

Baru-baru ini dengan penambahbaikan, bayangkan saiz blok berganda kepada 2MB, maka kadar juga bertambah kepada 14 tps.

Bitcoin - 3 ke 4 transaksi sesaat untuk 1 MB, 6 ke 8 tps untuk 2 MB (Kos = 2-10 USD+) untuk 1 MB
Ethereum – 20 transaksi sesaat (kos = 0.01 – 0.1 USD+)
Paypal – 193 transaksi purata sesaat
Iota 500 ke 800 transaksi sesaat secara purata

Travelflex (TRF) – 1200 ke 1400 transaksi sesaat dan ini akan lebih laju dengan adanya ramai pengguna. Kos pada fi adalah kosong!

Tonton video
Ciri-ciri utama Travelflex adalah:
Sertai perbualan telegram kami!
Atau ikuti kami di media sosial:
TENTANG KAMI
Apakah Travelflex?
Industri pelancongan adalah salah satu industri terbesar didunia dengan kadar pertumbuhan yang mantap setiap tahun. Pada 1995, lebih kurang 520 juta orang telah mengembara ke luar negara. 20 tahun kemudian, pada 2015, jumlah ini telah meningkat kepada 1,065 juta orang. Industri pelancongan menawar pekerjaan kepada lebih daripada 292 juta orang, yang menyumbang kepada 10.2% pekerjaan di seluruh dunia.
Pelancong pada mulanya membayar dengan tunai, kemudian terdapat cek pengembara, dan akhirnya terdapat kad untuk bayaran bagi menjadikan pembiayaan perjalanan anda lebih mudah. Dengan perkembangan kepada kaedah pengangkutan lebih baik dan ciptaan kapal terbang, telah membuat sampai ke seberang dunia yang lain menjadi mudah.
Perjalanan telah berkembang pada tahun-tahun lepas, walau bagaimanapun, kami di Travelflex percaya kami boleh membawanya ke tahap yang lebih tinggi. Travelflex ingin menyambung industri pelancongan ke blockchain, untuk menjadikan perjalanan semakin murah dan lebih selamat.
Apabila anda membayar dengan syiling Travelflex (TRF), anda tidak perlu bimbang tentang bayaran fi lebih tinggi bila menukar ke tunai, mengguna mesin ATM atau kad kredit anda.
TRF anda tidak boleh hilang atau dicuri, berbanding wang tunai atau kad kredit yang anda bawa ke destinasi. Anda tidak akan ada lagi masalah ATM tidak menerima kad debit atau kredit ataupun menelan kad anda. Travelflex ada kad fizikal sendiri yang boleh digunakan di semua ATM.
Lebih-lebih lagi, kami ingin memasang ATM Travelflex yang khas di semua hab perjalanan utama untuk membolehkan anda mencetak cek TRF anda seperti cek pelancong dan imbas cek itu di ATM kami. Syiling yang dicetak hanya boleh berfungsi dengan pin anda, maka sekirapun anda hilang cek yang dicetak tadi, jangan bimbang kerana orang lain tidak boleh guna cek anda itu.
Informasi kad kredit anda mudah dicuri. Apabila anda menyerah kad kredit anda di hotel, seseorang mudah meniru informasi kad kredit anda dan menggunakannya untuk diri mereka sendiri pada masa kemudian nanti. Informasi daripada kad Travelflex anda dan cek Travelflex tidak boleh dicuri kerana masih perlukan pin peribadi anda untuk ia digunakan.
Apabila anda membuat bayaran untuk hotel, TRF akan berfungsi sebagai escrow. Syiling hanya akan dibayar pada hari ketibaan, bersama pengesahan keluar-masuk anda. Jadi walaupun anda tiba didestinasi dan seolah-olah hotel tidak wujud, atau anda tidak menerima perkhidmatan sepertimana dijanjikan, anda tidak perlu risau tentang kerugian wang.
Lebih-lebih lagi, perlombongan TRF akan dibuat melalui aplikasi mudah alih kami. Tidak perlu bagi perkakasan mahal, unit pemprosesan pusat (CPU), kad grafik atau ‘ASICs’. Semua orang yang memiliki telefon mudah alih boleh melombong TRF. Aplikasi mudah alih adalah satu aplikasi sosial yang unik. Ia ada friedlist, fungsi chat dienkripsi dan boleh disambung ke media sosial.
TRF tidak hanya mahu menukar cara anda mengembara, kami juga ambil tahu tentang mengubah dunia. Inilah sebabnya kenapa kami menyediakan pelbagai dompet untuk amal. Setiap kali anda melombong TRF, anda boleh menyumbang sedikit daripada TRF atas sebab-sebab baik.
Untuk maklumat lanjut tentang mata wang kripto, perlombongan, blockchain dan TRF, sila rujuk kepada soalan-soalan lazim kami.
Read more
Untuk maklumat lanjut tentang mata wang kripto, perlombongan, blockchain dan TRF, sila rujuk kepada soalan-soalan lazim kami.
Perlombongan
Semua orang yang memiliki telefon mudah alih boleh melombong syiling Travelflex (TRF) dengan menggunakan aplikasi mudah alih.
Dompet
Aplikasi mudah alih mempunyai dompet terbina – dalam. Tidak perlu ada dompet luar.
Friendlist
Anda boleh menambah pengguna aplikasi mudah alih yang lain. Anda akan mempunyai semua rakan-rakan anda, famili serta orang-orang lain dalam satu friendlist.
Chat
Anda boleh bercakap dengan rakan-rakan, famili dan pengguna lain melalui fungsi chat dienkripsi.
Komunikasi ‘Near field’
Anda akan dapat mencari pengguna Travelflex yang lain yang berada berdekatan anda untuk mula berbual
Media sosial
Anda boleh pautkan aplikasi kepada media sosial. Apabila ini telah dilakukan, anda dengan secara automatik akan menerima bonus perlombongan.
Sokongan 24/7.
Kami mempunyai satu pasukan yang bersedia untuk menolong dan membantu anda 24/7 melalui fungsi chat secara langsung kami.
Kebajikan
Setiap kali anda melombong syiling baru TRF, anda boleh menderma syiling ke dompet pilihan anda.
ESCROW dan mengunci harga
Travelflex akan memastikan wang anda selamat sehingga anda terima bayaran. Ia akan memastikan harga dikunci pada harga pasaran bila anda mengaktfkan TRF untuk bayaran.

Syiling Terbitan Awal (ICO) adalah satu bentuk ‘crowdfunding’ atau penjanaan dana. Semasa ICO kami menjual peratusan mata wang kripto TRF yang baru. Syiling-syiling ini akan datang dengan dompet yang sepadan. Melalui ICO ini kami akan menerima dana untuk membiayai projek kami, membayar gaji, menampung perbelanjaan pemasaran dan hal perundangan serta melabur dalam penyelidikan dan pembangunan, sementara anda akan menerima TRF pada harga yang rendah. Juga, anda ada peluang untuk memenangi salah satu daripada lima pakej percutian di pulau atau persiaran mewah mengelilingi dunia. Sila lihat di bawah untuk keterangan lanjut mengenai bagaimana untuk memenangi percutian.

Syiling Terbitan Awal (ICO) akan bermula pada 14 hb Disember 2017 dan berakhir pada 14 hb Januari 2018, atau sehingga semua syiling telah terjual, yang mana datang dahulu. Akan ada 100,000,000 syiling untuk jualan. 95% daripada syiling akan dijual kepada orang awam dan 5% untuk program ‘bounty’, para pengasas tidak akan simpan sebarang syiling untuk diri mereka. Pengasas akan mengikut model ganjaran pengasas berasaskan Zcash. Apabila perlombongan telah bermula, 90% TRF baru yang dicipta akan disalur kepada pelombong, 2% akan didermakan kepada kebajikan, dan 8% akan pergi kepada pengasas. Selepas 4 tahun, binaan ini akan berhenti dan syiling – syiling akan pergi untuk pelombong dan badan kebajikan. Ini bermaksud pengasas ada lebih minat dalam meyokong produk dan mereka tidak mempunyai keupayaan untuk ‘pump-and-dump. Ini akan beri anda lebih kepercayaan pada Travelflex. Para pengasas memegang syiling tiada pra-dilombong. Satu (1) syiling Travelflex akan berharga $0.28.

Untuk mengambil bahagian dalam ICO TRF ini, anda boleh bayar dengan mata wang berikut: Bitcoin Cash (BCH), DASH, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) atau mata wang fiat. Kadar pertukaran yang alan digunakan bagi bayaran dalam bentuk syiling, bersamaan dengan harga dalam USD pada masa ini (kadar akan di ambil daripada sumber dalam talian, kadar benar yang mungkin berbeza daripada kadar pertukaran yang digunakan akibat ketidaktentuan dalam mata wang kripto). Syiling akan dipindahkan kepada pembeli setelah bayaran disahkan. Pindahan itu akan dilakukan secara manual, ia akan mengambil masa sehingga 3 minggu selepas ICO menghantar syiling-syiling kepada semua orang. Syiling yang telah dibeli tidak akan aktif sehingga akhir ICO. Akan terdapat 15% syiling ekstra yang di tawarkan sebagai bonus untuk pembelian yang telah dibuat dalam minggu pertama permulaan ICO.

Travelflex di media

SYARIKAT-SYARIKAT YANG MENERIMA PEMBAYARAN DENGAN MENGGUNAKAN KAD TRAVELFLEX

Pelan hala tuju
Q4 2016
2016
Idea awal terbit dalam fikiran wawasan pengasas. Ciptaan mata wang kripto yang baru serta menjamin keselamatan berkaitan mencukupi dan khusus buat industri pelancongan, memaksa diguna sendiri sebagai idea yang mengganggu dan menghantui.
Q1 2017
2017
Dua peminat mata wang kripto menyertai pengasas dan mula membentuk pasukan di sebalik konsep Travelflex.
Q2 2017
2017
Pasukan awal telah berkumpul bagi projek dan konsepnya telah digariskan. Para pakar telah mula membangunkan aplikasi mudah alih versi beta ke atas kedua-dua platform Android dan iOS. Fungsi chat telah diuji dan dikemaskini sehingga ia betul-betul berjaya.
Q3 2017
2017
Keputusan untuk syarikat berpusat di Hong Kong telah di buat. Untuk berada ditengah-tengahpasaran paling dinamik di Asia-Pasifik. Perkara berkaitan undang-undang dan transaksi kewangan telah diperolehi. Logo dan tanda dagangan Travelflex telah didaftarkan.
Q4 2017
2017
Travelflex sedang menyediakan menawar Syiling Terbitan Awal. Ujian akhir aplikasi mudah alih versi beta telah siap. Pasukan chat langsung sedia untuk menjawab soalan-soalan anda.
ICO
2017
Pelancaran Syiling Terbitan Awal Travelflex di seluruh dunia. Akan ada 95,000,000 syiling untuk dijual, 5,000,000 syiling akan disalurkan kepada program ‘bounty’ Travelflex. Syiling-syiling yang tidak terjual akan ‘dibakar’ dengan bukti ‘pembakaran’.
Q1 2018
2018
Perlombongan syiling TRF bermula. Pembangunan cek Travelflex dan kad-kad masih dalam progres. Travelflex akan menyenaraikan TRF di semua Bursa utama bagi tujuan perdagangan.
Q2 2018
2018
Cek-cek yang boleh cetak disediakan. Penubuhan perkongsian bersama-sama dengan ketua-ketua industri pelancongan bagi membenarkan komuniti Travelflex mengguna transaksi TRF mereka melalui servis tempahan, syarikat-syarikat penerbangan dan rangkaian hotel.
Q3 2018
2018
Kad Travelflex dikeluarkan dan boleh diguna di ATM. Program kesetiaan sedang dibangunkan. Perkongsian dengan industri GDS akan dilaksanakan bagi membenarkan lebih ramai pengguna mendapat manfaat daripada perkhidmatan Travelflex.
Q4 2018
2018
Kad Travelflex perlu berfungsi seperti dirancang dan akan diterima di lebih banyak tempat-tempat.
Q1 2019
2019
Travelflex sentiasa menjalin hubungan baru dengan rakan-rakan. Ini adalah bagi memberi lebih banyak penerimaan kepada syiling dan berguna kepada pemegang. Pasukan sokongan sentiasa berada apabila diperlukan.
Q2 2019
2019
Pasukan terus bekerja atas aplikasi sedia ada. Idea-idea baru mungkin timbul dan dalam penghasilan. Setakat ini, industri mata wang kripto mungkin dikawal selia dan Travelflex bersedia dengan dana dan peguam-peguam sekira perlu memastikan TRF berfungsi 100% dalam peraturan sedia ada. Ini kekal sama sekira adanya syarat khas diperlukan sebelum ini.
PASUKAN
Peter Hoogslag
Ketua Pegawai Eksekutif
Peter bergiat aktif dalam mata wang kripto secara maya sejak penubuhannya pada 2009. Beliau mengambil keputusan bijak untuk memberi tumpuan kepada perlombongan Bitcoin pada 2011 dan sejak itu telah berjaya. Peter arif tentang semua aspek dunia mata wang kripto, dari perlombongan dan perniagaan melalui Cryptocurrency Holding. Dengan memiliki pengetahuan yang luas tentang mata wang kripto, beliau mengambil keputusan untuk menubuhkan syiling sendiri, TRAVELFLEX.
Bing Hayashi
Ketua Bahagian Kejuruteraan
Bing adalah Ketua Bahagian Kejuruteraan kami. Selepas menerima PhD dalam Kejuruteraan, beliau berkhidmat sebagai pembangun perisian back-end dan mula bekerja tentang teknologi Blockchain dan Smart Contract sewaktu masa lapang. Beliau juga pernah berkhidmat sebagai jurutera bagi operasi PTT, Gas & Oil Line.
Marcel Hoogslag
Naib Presiden Kewangan
Marcel adalah seorang pengamal am sebelum mencebur diri dalam kewangan. Sebelum berkhidmat di Travelflex, beliau bertanggungjawab mengurus hal berkaitan kewangan bagi syarikat-syarikat farmaseutikal di seluruh dunia, bermula dari Netherlands dan Thailand terus ke Itali. Pada masa sekarang beliau bertanggungjawab ke atas kewangan dan operasi perakaunan di Travelflex.
Alex Putzolu
Pemaju Blockchain
Alex pernah belajar dalam bidang Sains Komputer dan IT dan beliau adalah seorang Programmer yang aktif. Beliau mempunyai minat tentang Bitcoin, Blockchain dan semua berkaitan mata wang kripto. Fokus utama beliau adalah membangun Blockchain.
Yosui Kitahara
Core Developer
Yosui belajar teknologi maklumat di Universiti Murdoch, Australia. Beliau bertanggungjawab ke atas semua perkara berkaitan dengan Blockchain. Beliau menguji, memasang, membaiki dan mengurus program berasaskan Blockchain kami.
Andy Acataldi
Penyelidikan & Pembangunan
Andy adalah Ketua Bahagian Penyelidikan dan Pembangunan bagi semua aspek dalam ruang mata wang kripto. Tugas utama Andy adalah menyelidik semua peluang bagi syarikat berkembang bagi menjana lebih banyak peluang bagi para pelanggan kami.
Steve Baker
Pedagang
Steve adalah seorang yang bijak dalam berdagang mata wang forex dimana beliau mula mencebur diri pada usia 19 tahun dan sangat berjaya dalam bidangnya. Beliau diberi nama samaran ‘square eyes’ kerana ketagih pada skrin komputer untuk mengikuti pergerakan pasaran mata wang. Steve makan, minum dan tidur dengan berdagang. Oleh itu kemahiran luarbiasa beliau dalam sektor ini terbukti menjadi aset berharga kepada syarikat sejak menyertai kami pada tahun 2016.
Tineke Dekker
Pereka Grafik
Tineke adalah pereka grafik kami. Beliau pernah menjelajah ke seluruh pelusuk dunia dan terlibat dalam pelbagai projek kreatif dan gigs. Beliau terlibat secara aktif dalam mata wang kripto sejak 2014 dan teruja menjadi sebahagian daripada projek ini; dengan menyatukan kreativiti seta melancong bersama mata wang kripto.
Pavel Capote
Komunikasi
Berkeupayaan bertutur lebih daripada 3 bahasa, Pavel bertanggungjawab ke atas staf Travelflex di rantau Eropah dan Amerika Selatan. Pavel menyelia aktiviti media sosial dan juga mengurus serta mengarah komunikasi dalaman dan luaran syarikat.
Tukta Sangkham
Komunikasi
Tukta menyelia semua perkara berkaitan pemasaran dan komunikasi di Asia. Beliau sentiasa melekat pada telefon bimbit, sentiasa memantau rangkaian media sosial dan mengikuti maklumat terkini mengenai mata wang kripto.
Kittiya Prommao
Human Resources
Kittiya selesai pengajian Ijazah Psikologi Masters di Universiti Chulalongkorn. Beliau mempunyai mata yang tajam dan kekuatan mengesan kebolehan seseorang. Di Travelflex, beliau bertanggungjawab mendapatkan calon yang sesuai bagi menyertai pasukan kami.
Matthew Comer
Jurucakap, Perunding Pemasaran.
Pelabur berpengalaman dan pakar pemasaran
Bekerja dengan kami

Travelflex adalah sebuah perniagaan yang sedang berkembang dengan pekerja-pekerja diseluruh dunia. Kami memerlukan orang yang didorong oleh cabaran yang baik. Sekira anda berminat untuk memohon, sila hantar keterangan diri anda (motivasi dan CV dalam bentuk PDF atau format doc) kepada

Jika kami fikir anda boleh menjadi asset besar kepada pasukan kami, pihak kami akan menghubungi anda. Sekarang kami masih aktif mencari calon-calon untuk jawatan seperti berikut:

MEMENANGI PERCUTIAN

Travelflex akan memberi 5 pakej percutian dan 1 pelayaran mengelilingi dunia kepada peserta-peserta Travelflex ICO. Anda tidak perlu untuk memohon, anda secara automatik bertanding untuk mana-mana percutian ini.

Bagaimana ia berfungsi? Ianya mudah, semua syiling TRF mempunyai nombor yang unik dan kesemua 6 percutian akan dikaitkan dengan satu nombor yang unik. Jika anda memiliki syiling TRF dengan nombor unik yang dikaitkan dengan cuti tersebut, anda akan memenangi percutian itu. Anda tidak perlu berbuat apa-apa (kecuali, mungkin meminta daripada bos anda untuk meluangkan masa dari kerja). Anda akan dapat memenangi mana-mana percutian yang berikut ini:

HUBUNGI
Maklumat Untuk dihubungi
Untuk pertanyaan umum, borong sebarang pertanyaan atau sebarang pertanyaan, anda bolehlah menghantar emel kepada kami di:
Log masuk
Anda akan di arahkan sebentar lagi
Sila masukkan maklumat anda
Ralat yang tidak diketahui berlaku
Terima kasih kerana mendaftar
Anda akan di arahkan sebentar lagi
Okey
Terima kasih
Kami akan menghubungi anda secepat mungkin
Okey
We have received a very large amount of orders and doing our best to process them as soon as possible. If you are still waiting for your coins to be credited please be advised that the process can take up to 3 weeks.
OK